La Torre Lluvià, edifici modernista i equipament municipal, restaurat gràcies a un projecte FEDER l’any 2015, ofereix una gran oportunitat a la ciutat, per promocionar l’ús social i els valors de l’Anella Verda i el consum dels productes agrícoles locals com l’oli, vi de la DO del Pla de Bages i els productes de l’horta. Avui, són moltes les entitats interessades en ser actors i usuaris d’aquest equipament singular i els seus exteriors.
Des de la seva restauració s’han celebrat, una sèrie de reunions entre les entitats interessades on es va concloure que la Torre Lluvià havia de ser un espai obert a la ciutadania i molt especialment a les entitats vinculades a l’Anella Verda; un centre dinamitzador modèlic, educatiu, promotor de negoci i econòmicament sostenible: Una icona per a la ciutat i el pla de Bages.
[gmedia id=6]
Pla d’usos de la Torre Lluvià. Propostes de les entitats:
- L’equipament, ha de ser un punt de referència pel coneixement de l’Anella Verda de Manresa, la interpretació i la difusió dels seus valors patrimonials, paisatgístics, ambientals i socials on s’hi aglutinin les activitats realitzades a tot l’entorn de l’Anella Verda.
- Ser icona de dinamització d’activitats agrícoles i/o artesanals vinculades a la producció agrícola: desenvolupament de noves alternatives productives, assessorament als pagesos i petits productors artesanals que es dediquin a la transformació de productes agroalimentaris.
- Ser referent turístic en els àmbits del Pla de Bages: Itinerari de Natura i Modernisme, camí de Sant Jaume i ruta Ignasiana, rutes enoturístiques.
- Ser un equipament a l’abast de centres d’estudis, universitats i entitats públiques o privades que treballin en el desenvolupament d’actuacions de l’àmbit mediambiental, canvi climàtic, salut i productes agrícoles locals.
- Ser punt de trobada d’entitats vinculades a l’Anella Verda que permeti crear sinergies entre elles.