Itinerari de Natura i Modernisme

Audiovisual: Francesc Muntada Música: Lis Garcia Begué

 

 

 

 

El perquè d’aquesta nova guia

Era el desembre de 2009 quan sortia a la llum la publicació de l’Itinerari de Natura i Modernisme a l’entorn de la Riera de Rajadell. El llibret era una més de les respostes cíviques davant el que suposava per aquest espai natural,   la construcció d’una gran infraestructura com L’Eix Diagonal. Creiem llavors que si els valors d’un àmbit natural quedaven reflectits dins un llibret, aquests valors quedaven arraulits, i amb això es garantia la seva preservació definitiva.

Han passat 7 anys i l’objectiu que perseguíem s’ha conquerit en part. La coneixença de la ciutadania d’aquest espai lliure a l’oest de l’Anella Verda de Manresa ha fet que ja formi part de l’imaginari de la ciutat. Per arribar a aquesta fita hi ha influït de ben segur, l’execució de la primera fase de rehabilitació de la Torre Lluvià, un dels elements modernistes del recorregut. El nou equipament, encara en precari, és en el nou llibre, punt de partida i final d’un itinerari on s’hi barregen amablement elements naturals i d’arquitectura modernista.

Si el primer llibret va servir doncs per segellar definitivament aquest entorn com un espai natural i cultural del Pla de Bages, aquesta nova publicació, més treballada i amb variants interessants, ha de servir per donar una empenta definitiva al potencial d’aquest indret singular.

Per acabar, dir al lector que estem segurs que tard o d’hora els responsables de la DO del Pla de Bages i l’Ajuntament trobaran la fórmula per implantar noves vinyes a les 7 ha municipals que envolten la Torre Lluvià i el seu pati. El recorregut que us presentem amb sortida i arribada en aquest nou equipament rodejat de vinyes i ple d’activitats culturals, educatives, de promoció de la salut i de productes gastronòmics de proximitat serà un bon punt on trobar-se.

 

Natura i Modernisme   Descarrega’t l’itinerari