NOTA DE PREMSA 2a MOSTRA DE CINEMA DE NATURA

La II Mostra de Cinema de Natura de Manresa Terra 2024, va finalitzar dissabte al vespre amb una sessió de cinema a la fresca, havent assolit les expectatives de públic marcades.

Terra es va iniciar l’any  2022 a la Torre Lluvià i té caràcter bianual, atesa la complexitat organitzativa que per a Meandre suposa un esdeveniment d’aquestes característiques. Amb aquesta segona edició, i amb 268 entrades venudes,  considerem que l’esforç ha valgut la pena i ja estem pensant amb Terra 2026.

Amb el convenciment que el cinema és un bon mitjà per generar consciència, Meandre  ha volgut posar en relleu el paper que tenim, tant individualment com col·lectivament, en els impactes que posen en crisi el planeta i la humanitat, especialment pel que fa a la biodiversitat.  

La taula rodona sobre Compromís i Esperança, un dels moments claus de Terra, ha comptat amb molt bona assistència i amb la participació de la Rosa Galindo, ànima de la Fundació Miranda -amor pels cavalls i lluita per la recuperació dels camins de transhumància, verdaders corredors socials i ecològics-; la Roser Oduber de CACIS -sensibilització mediambiental a través de l’art visual-, i el viticultor Quim Fargas – producció local respectuosa i sàvia amb la terra-. La conclusió ha estat clara: “de compromís n hi ha però no en  sobra,  però l’esperança moltes vegades flaqueja”. Tot i així, hi ha més llum que foscor.  Rosa Galindo tancava el debat amb l’apunt  «cal partir de l’acció individual i des del propi convenciment ».

Meandre vol aprofitar per agrair el suport i la col·laboració de Cineclub Manresa, la Federació de cineclubs de Catalunya, així com el recolzament de la direcció de CLAM, sense els quals hauria estat impossible projectar les 6 pel·lícules de contrastada qualitat que s’han pogut veure. Agraïm també a la professionalitat de Parèntesis Imatge i So,  així com la bona disposició i qualitat de projecció de l’Auditori Plana de l’Om -un veritable refugi climàtic per tardes tropicals-, i sobretot  donar gràcies a la complicitat del Quim i la Rosa del celler Fargas Fargas, que des de bon inici es van engrescar amb la proposta. 

Manresa 10 de juny 2024