Realitzats
Realitzats
Dissabte 6 d’abril La nit dels amfibis a Manresa
Els amfibis són els animals més amenaçats del món! Però al Bages encara són molt desconeguts. Intentarem trobar totes les espècies que hi ha a Manresa. Els participants faran gravacions de so i fotografies d’amfibis que serviran per completar el mapa de distribució dels amfibis de Manresa. Es farà una xerrada sobre la identificació, biologia i conservació de les espècies d’amfibis del Bages. Tancarem la jornada amb coca i begudes. Tothom qui vulgui es podrà quedar a aprendre i ajudar a identificar fotografies i sons amb l’ajut dels experts de la Societat Catalana d’Herpetologia.
El diumenge 7 d’abril , de 9 a 14 hores junt amb la comissió de l’Anella Verda, omplirem d’activitats la Torre Lluvià i el seu pati: Narració de contes, curs de marxa nòrdica, tallers de dansa i circ, bitlles catalanes, vermut….
Després de molts anys reivindicant-lo, l’equipament de la Torre Lluvià i el seu pati ja es pot omplir d’activitats.
La reivindicació d’aquest edifici modernista (Ignasi Oms i Ponsa 1896), ve de molt lluny:
Als anys 80, la propietat, interessada a fer un polígon industrial als Plans de la Torre, intenta ensorrar-la amb la intenció que es declari ruïna i no sigui catalogada. Un canvi en el govern municipal aturà el polígon. L’edifici quedà molt malmès.
Als anys 90, la torre i el seu pati son corral de cabres i altre bestiar.
Als anys 2000, la societat civil reivindica la restauració de la torre amb l’objectiu de fer-hi un equipament relacionat en la promoció dels valors mediambientals i de productes agrícoles locals. El 2008 s’inicia la campanya Salvem la Torre Lluvià.
L’any 2012, la crisi econòmica afavoreix que la propietat vengui l’edifici i 7 Ha de terreny agrícola del seu voltant a l’Ajuntament a un preu raonable. El novembre comença la primera fase de restauració pagada per un projecte FEDER i la Diputació.
El 7 d’ abril 2019, el pati i la primera planta reuneixen per fi les mínimes condicions per omplir-se d’activitats mediambientals i culturals . Mentre, a l’entorn, s’hi han plantat oliveres, ametllers i una vinya experimental per recuperar varietats autòctones gràcies a un conveni entre la DO Pla de Bages, Ampans i Ajuntament.
Gràcies a tots els que ens heu acompanyat en la implicació i ho heu fet possible.
Inscripcions: www.anellaverdamanresa.cat