Activitats 2022


 


 


Meandre ofereix a les entitats veïnals de la ciutat la possibilitat de fer una visita guiada  per tal de conèixer els arbres que hi ha als carrers, places i parcs de cada barri

Després de l’empenta que ha provocat el confinament  a un dels principals objectius de la nostra entitat com és el  coneixement dels itineraris de l’Anella Verda de Manresa, Meandre fa una proposta a les associacions de veïns dels barris de la ciutat amb l’objectiu que el veïnat conegui les particularitats dels arbres del seu barri.

La idea sorgeix del nostre col·laborador Manuel Santoyo, qui ha format part fins a la seva jubilació de l’equip tècnic de manteniment de la xarxa de parcs de l’Àrea metropolitana de Barcelona , sent per això  un gran coneixedor dels valors, particularitats i anècdotes dels arbres que conviuen amb la gent de ciutat.

Durant la visita s’explica el nom botànic, els noms comuns en català i castellà de cada espècie, i les particularitats que tenen, com ara la floració, la seva olor, colors de tardor, ombra a l’estiu, exotisme, raresa, mida i edat.

Les jornades les gestiona l’associació de veïns de cada barri i la durada màxima és de dues hores. Se seguiran les normes sanitàries vigents i el nombre d’assistents serà limitat. L’activitat és gratuïta.

Directori associacions: http://www.manresa.cat/web/directori

El barri de la Font dels Capellans va estrenar  l’activitat el mes passat i a finals de juny està prevista  al parc de Can Font, en col·laboració amb l’AVV de la Carretera de Santpedor. El Xup, els Comtals i el Barri Antic estan pendents de data.


 

 

MICROSCOPIES 2022

 Descarrega’t el desplegable MIC_2022MICROSCOPIES 2021

 


Us fem una  bona proposta pel vespre nit d’aquest dissabte 9 de juliol: 
Contes per a adults a l’anfiteatre del bosc de la Sala. I despres qui vulgui, tast als jardins del Mas de la Sala. 

Més informació

Terra és una petita mostra de cinema de natura, un projecte impulsat pel grup ecologista manresà Meandre, Cineclub de Manresa, la Federació Catalana de Cineclubs i l’Ajuntament de Manresa. Una activitat cultural amb la finalitat de reunir gent per reflexionar. Les pel·lícules que es projecten en aquesta primera edició versaran sobre els boscos i els arbres com a tema principal i sobre aigua i rius com a tema que acompanyarà la Festa del Riu de Manresa.

Informació Cartell Terra