L’Associació Meandre celebra la creació d’una secció d’acció climàtica i salut  en el Col·legi de Metges de Barcelona i que aquesta,  junt amb la delegació del Bages,  mostrin interès en participar en el debat sobre mobilitat degut a la repercussió que aquesta te en la salut comunitària en plena emergència climàtica.

Seguint la línia habitual de organitzar activitats de educació i sensibilització mediambiental lliure de pantalles per a públic familiar a l’Anella Verda de Manresa, la nostra associació va contactar amb les responsables de “Wild me” amb l’objectiu de poder  oferir  alguna de les seves propostes a l’entorn natural més proper. De seguida  ens vam posar d’acord pel fet de tenir objectius compartits.  Per altra banda, i gràcies al patrocini del Pla Educatiu d’Entorn de l’Ajuntament de Manresa,  hem pogut oferir aquesta elaborada activitat de forma gratuïta.

Arran del debat que ha generat el manifest d’alguns col·lectius a favor del desdoblament de la C 55, podem avui concloure,   que la petició de  desdoblament  no és un clam entre la població pel fet  que la opció d’alliberar de peatge l’autopista C-16,  junt amb una inversió contundent en el transport públic és més  coherent  al parer d’experts, associacions i alguns partits,   en consonància amb la imperiosa necessitat de polítiques d’adaptació i mitigació del canvi climàtic.

Pel fet que considerem que el debat és ben viu, estem satisfets pel fet que després de diferents entrevistes amb els responsables de la delegació del Bages del Col·legi de Metges  i amb la secció d’acció climàtica i salut del COMB, aquestes institucions, considerin que el vector salut , ha de formar part del debat sobre Mobilitat, degut als efectes perniciosos que tenen les emissions de gasos d’efecte hivernacle en la salut comunitària.

També celebrem que a hores d’ara,  ni Col·legi d’Arquitectes, ni el de Metges s’hagin definit a donar suport a la Plataforma a favor del desdoblament, i que  la delegació del Bages de la Institució Catalana de Historia Natural , l’associació L’Era, L’Arada, ADENC, Voluntaries Ambientals, Taula del Llobregat, Societat Catalana d’Herpetologia, el Fanal, Matricaria  i el grup Gossos,  hagin donat suport al Manifest a favor de la priorització de inversions públiques en coherència amb la urgència climàtica i en desacord a malbaratar recursos en infraestructures innecessàries i generadores de gasos d’efecte hivernacle.

Llegeix el Manifest.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *