El riu Cardener. Dèficits actuals

Un projecte de país

[gmedia id=12]

Recuperar la llera del riu Cardener per a l’oci i l’esport de la ciutadania hauria de ser una prioritat de qualsevol ciutat.

L’execució del projecte façana sud de l’any 2000, adequant per a caminants, corredors i bicicletes el Passeig del Riu, des del Pont Vell fins al Pont Nou és un projecte encallat des de fa molts anys.

Per altra banda, la adequació de un camí del riu des de Sant Joan fins als Comtals i l’aiguabarreig Llobregat-Cardener, és una reivindicació ciutadana raonable i a l’abast de la ciutat. El projecte Vies Blaves de la Diputació ho contempla. Però Manresa va a la cua.

Quin bon objectiu per la fita de Manresa 2022!

Ens ajudes a reivindicar-ho?


Valors del riu

[gmedia id=106]

Dèficits actuals al riu

[gmedia id=103]

Tot esperant un projecte de parc fluvial global, avui, per adequar la llera del riu Cardener per a gaudir de la ciutat n’hi hauria suficient habilitant un camí del riu des de Sant Joan fins l’aiguabarreig amb el riu Llobregat tenint cura del bosc de ribera. En aquest sentit és prioritari adequar punts on avui es fa perillós caminar-hi. En les fotos en teniu alguns exemples. Per altra banda esperem que a curt termini es traslladi de lloc la discoteca plantificada al bell mig del parc Josep Vilà.

Models a seguir

[gmedia id=107]


Enllaços notícies Regió7 del 21-06-2018:  Meandre demana un pla de millores pel Passeig del riu de Manresa / Meandre reclama un programa global per millorar el riu en lloc de fer-ho pedaços


Descarrega notícia Vies Blaves 21-06-2017