Preservem el pla de Bages – El POUM de Sant Fruitós

Petició d’adhesió a la Campanya!! Darreres notícies!

Nota premsa 14 febrer. Plataforma Salvem Pla de Bages

 
 
 
 
Us informem que la data de presentació del nou POUM de Sant Fruitós s’ha postposat sinedei. Com entitat adherida a la Plataforma Salvem Sant Fruitós, esperem que els arguments d’aquesta Plataforma facin recapacitar al Govern Municipal fent que  la redacció definitiva del nou plantejament preservi definitivament els espais naturals sensibles del Pla de Bages i tingui en compte de que en cas de noves implantacions industrials, el 39% de sòl industrial de Sant Fruitós, i el 39%  de la comarca és buit.
 
Us animem a adherir-vos a la Plataforma:
I us  inserim nota de premsa i la noticia del 31 de gener a Regio 7: 
Moltes gràcies per la vostra participació!
 

Nota premsa actualitzada

Antecedents:

Aquest mes de gener de 2019, el govern municipal de Sant Fruitós vol aprovar un nou Pla d’Ordenació Urbana (POUM) que pretén multiplicar per 2,5 la superfície actual disponible per a polígons industrials al seu municipi passant de les 102 Ha actuals a 253 Ha, quan el 40%, (44 Ha = 442.000 m2), d’aquest sòl industrial ja existent està actualment desocupat.

Document d’abast del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat

Petició d’adhesió a la plataforma

Valors que perillen i estat actual del 40% de sòl industrial buit

[gmedia id=119]


El 15 de setembre de 2017, Meandre va presentar suggeriments al nou POUM de Sant Fruitós, mostrant una gran preocupació per les tres alternatives de creixement de sòl industrial, una de les quals, la 2, pretén fer-lo créixer x 4 en el poc espai obert que queda al Pla de Bages.

Amb un 60 % de sòl industrial desocupat al Bages i un 40% de parcel·les i naus buides a Sant Fruitós, considerem aquesta proposta una aberració injustificada.

 

Descarrega’t les nostres al.legacions

El POUM de Sant Fruitós. Història