Meandre recupera el Projecte “Revivim plantes“ per les escoles del Pla de Bages

El projecte “Revivim plantes”, activitat de Meandre que va néixer a Manresa  l’any  2014 i que per efecte “taca d’oli”  es va implantar a algunes escoles del Vallés oriental  torna a estar actiu al Bages després de 9 anys de inactivitat.  

A dia d’avui,  tres escoles , Pla del Puig de Sant Fruitós , Collbaix de   Sant Joan ,   i l’escola Ìtaca ja tenen el seu  viver col·laborador a punt per fer reviure el “Reviure plantes”, els Vivers Serra de Viladordis,  

“Revivim plantes”  https://reviureplantes.wordpress.com/  pretén aportar una visió totalment necessària de la natura als nens i nenes de les escoles, posant verd dins de les mateixes,  i creant xarxa entre teixit empresarial de vivers i “Gardens”  i centres educatius.

“Revivim” , pretén apropar als nens a la natura impartint coneixements de botànica, jardineria, horticultura a l’escola, temàtiques que avui en dia,  queden fora de l’aula. El projecte reuneix les qualitats suficients perquè els nens puguin tocar i embrutar-se al pati de l’escola experimentant , observant i adquirint  tot allò  que se’ls explica a l’aula. Temes com la fotosíntesi, la pol·linització, les parts de les plantes són tractades a l’aula i al natural amb el resultat d’un coneixement més enriquidor.

Com funciona Revivim ?

Mares, pares o personal docent de l’escola que forma part del projecte recullen les plantes que  els floristes dels Vivers o Gardens col·laboradors  no tenen més remei que llençar, ja sigui perquè perden la fulla, son fora de temporada, han patit la primera florida o les flors ja estan en mal estat.

Tan sols calen doncs dos compromisos: El primer és per part del  viver que aporta les plantes cada setmana, o segons el compromís a que s’arribi,  i el segon,  per part dels mares , pares, o mestres que aniran periòdicament a buscar les plantes i seguiran el procés de cura, pedagogia  i manteniment. Habitualment un viver donador te quatre escoles receptores, una escola per cada setmana.

L’escola  es compromet a que les plantes es quedin en el centre. En cap cas,  se les quedaran els alumnes,  professors o qualsevol persona relacionada amb el centre. Ningú pot treure profit de les plantes que no sigui el propi centre.

Les plantes més habituals depenen de la temporada: A la primavera i a l’estiu hi haurà molta planta de flor , mentre que a la tardor es disposarà de plantes més robustes i en menys quantitat. No es pot parlar doncs, d’un tipus concret de planta. De manera general seran plantes ornamentals.

És recomanable que si l’escola  necessita qualsevol material de jardineria es comprometi a comprar-la al viver  que li està regalant les flors i a poder ser,  que en la web o a les xarxes del centre educatiu  es faci referència a la evolució del “revivim” i del  viver donador, de manera que els pares i la comunitat educativa pugui mostrar el seu suport a l altruisme del garden. 

Totes les escoles hi son convidades. Si n’hi ha més de interessades caldran altres vivers o Gardens col·laboradors.

Per a més informació : meandre.meandre@gmail.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *