Estrenem el Turó del Guix

Nota premsa de Meandre 18-3-2018

El turó del Guix s’ha estrenat aquest diumenge com a  nou espai emblemàtic de L’Anella Verda


Més de 70 persones entre xics i grans s’ha empoderat aquest diumenge del turó del Guix, assistint a  la narració de contes del actor  xilè Jose Luis Mellado. L’espectacle i esmorzar de Mengembages gratuïts, forma part del  cicle de narració de contes organitzat per Meandre i Parc de la Sèquia i patrocinat pel Pla d’Entorn.
Amb tan sols   una  petita i esperada adequació d’aquest turó per part del Consorci de l’Agulla, ja ha servit per a que la ciutadania l’hagi conegut i fet  seu. L’adequació del turó ha de ser l’inici d’altres actuacions del projecte d’ampliació i  descongestió de l’Agulla pel camí del ramal de la Sèquia de Viladordis.
El turó del Guix és el punt més alt de les 19 Ha de sol públic que gestiona el Consorci de l’Agulla des de la seva creació. Ha costat anys i panys, varies campanyes com la de “Posem fil a l’Agulla”  i una segona Declaració de l’Agulla l’any 2016,  per a que per fi, s’hagin iniciat les actuacions convenients per a que aquest entorn natural presidit  pel ramal de la Sèquia de l’horta de Viladordis, l’acabi convertint en un parc agrari on maridin la producció agrícola i el corredor verd per a vianants i bicicletes del camí del Grau cap a Viladordis.
Meandre espera que aquest es facin les actuacions pendents: L’esperat trasllat del pàrquing de caravanes del costat de l’Agulla, la connexió del Parc amb el barri de la Parada, l’adequació del camí del Grau fins la passarel·la sobre la  C 55 i l’enjardinament dels darreres del Parc Tecnològic pactat en el seu moment . Des de la creació del Consorci, cada habitant de Sant Fruitós i Manresa ha aportat un euro a l’any per a que el gran parc del Pla de Bages sigui el que es ve reclamant reclama des de l’any 2003, any de la primera Declaració de l’Agulla.