Activitats 2021


Les activitats que esmentem les farem sempre i quan l’evolució de la pandèmia ho permeti, i en les quals seguirem les mesures sanitàries convenients.Programa pdf de Microscopies
Meandre ofereix a les entitats veïnals de la ciutat la possibilitat de fer una visita guiada  per tal de conèixer els arbres que hi ha als carrers, places i parcs de cada barri

Després de l’empenta que ha provocat el confinament  a un dels principals objectius de la nostra entitat com és el  coneixement dels itineraris de l’Anella Verda de Manresa, Meandre fa una proposta a les associacions de veïns dels barris de la ciutat amb l’objectiu que el veïnat conegui les particularitats dels arbres del seu barri.

La idea sorgeix del nostre col·laborador Manuel Santoyo, qui ha format part fins a la seva jubilació de l’equip tècnic de manteniment de la xarxa de parcs de l’Àrea metropolitana de Barcelona , sent per això  un gran coneixedor dels valors, particularitats i anècdotes dels arbres que conviuen amb la gent de ciutat.

Durant la visita s’explica el nom botànic, els noms comuns en català i castellà de cada espècie, i les particularitats que tenen, com ara la floració, la seva olor, colors de tardor, ombra a l’estiu, exotisme, raresa, mida i edat.

Les jornades les gestiona l’associació de veïns de cada barri i la durada màxima és de dues hores. Se seguiran les normes sanitàries vigents i el nombre d’assistents serà limitat. L’activitat és gratuïta.

Directori associacions: http://www.manresa.cat/web/directori

El barri de la Font dels Capellans va estrenar  l’activitat el mes passat i a finals de juny està prevista  al parc de Can Font, en col·laboració amb l’AVV de la Carretera de Santpedor. El Xup, els Comtals i el Barri Antic estan pendents de data.


DISSABTE 29 DE MAIG

Audiocontes al Parc Fluvial del Cardener

El matí de dissabte 29 de maig , si teniu ganes d’un viatge a altres planetes, no us perdeu aquest recorregut de qr al parc fluvial del cardener, on trobareu les històries de les plantes més màgiques de l’univers.

Aquestes històries formen part del llibre nidari l’herbolari planetari de malaika comet. Podeu veure el trailer del llibre en aquest link: https://www.youtube.com/watch?v=EVjMQ0lcBFE&t=28s