Plataforma Salvem el Pla de Bages

15-03-22 Comunicat de Meandre

07-03-22 Comunicat de Meandre

15-02-22 Comunicat de Meandre

1-02-22 Comunicat de Meandre

Necessitem el teu suport:

Si valores el teu entorn natural més proper , creiem que avui, més que mai, el mosaic agroforestal del Pla de Bages necessita el teu suport.
Si valores la importància dels corredors ecològics als rodals dels pobles i ciutats del Pla de Bages. 
Si creus que amb la quantitat de sòl industrial vacant al Bages, no ens cal  requalificar com industrial ni un pam més del mosaic agroforestal.
Si creus  que qui viu als diferents municipis del  Pla de Bages, gaudeix, comparteix i aprofita els valors econòmics i mediambientals de tot l’àmbit i no només del seu municipi,…
Signa la petició que fem al Departament  d Acció Climàtica de la Generalitat i a les alcaldies dels municipis del  Pla de Bages per què es mancomuni la gestió del sòl industrial buit i es preservin  així definitivament els valors ambientals i productius del nostre entorn natural i agrícola i la seva biodiversitat.  

Adhesió Preservació definitiva del romanent de mosaic agroforestal del Pla de Bages

Podeu llegir el Manifest que a data d’avui ja han signat 18 entitats:

12-01-22 Manifest a favor de una gestió del sòl industrial vacant de la comarca de Bages amb una visió supramunicipal per evitar així noves requalificacions dels espais oberts del mosaic agrícola i forestal del Pla de Bages  Comunicat de Meandre

ACTUACIONS PRÈVIES

Gràcies a la pressió i argumentari popular, s’ha retirat del Ple de l’Ajuntament de Sant Fruitós, la proposta d’aprovació inicial del POUM que pretenia reservar per a sol industrial l’últim corredor verd entre el Cardener i Llobregat del Pla de Bages. Gràcies les 1583 signatures online. Gràcies a les 406 signatures negre sobre blanc.

I ara , a demanar la protecció definitiva de la Vall dels Horts i de la plana de Sant Iscle i el Reguer. Gràcies!

Antecedents

Si a la preservació definitiva de la Vall dels Horts, l’últim corredor verd del Pla de Bages entre les conques del Cardener i Llobregat. 

Demanem a totes les formacions polítiques de Sant Fruitós la no aprovació de l’avanç del nou Pla d’Ordenació Urbana (POUM) que proposa l’equip de Govern de Gent Fent Poble i PSC i l’aprovació d’un pla que protegeixi definitivament aquest entorn natural.

Nota premsa 1 de març. Plataforma Salvem Pla de Bages

El proper 6 de març, en Ple extraordinari, el Govern municipal de Sant Fruitós pretén aprovar un nou POUM. Si queda aprovat i si posteriorment la comissió d’Urbanisme de la Generalitat no atent les nostres al·legacions, la plana del Mas les Oliveres i Olzinelles i la Vall dels Horts , que fa anys es van escapar de la voracitat constructiva que va impulsar els polígons propers del Pla del Mas i Plans de la Sala, quedaran reservats per a sòl industrial. Tot aquest entorn natural i agrícola que perilla, a part de significar un espai representatiu del paisatge mosaic típic del Pla de Bages, amb l’alternança de conreus i boscos, és el connector biològic clau per a la biodiversitat entre la zona humida de la Corbatera, l’entorn fluvial del riu d’Or i la Sèquia.

Demanem a totes les formacions polítiques la no aprovació de l’avanç del nou POUM que proposa el govern municipal de Sant Fruitós, municipi que amb un 40% del polígons industrials buits, pretén reservar aquest corredor biològic com a sol industrial.

Des de la Plataforma volem insistir amb la necessitat de una planificació unitària i global que mai ha existit , tot i les continuades recomanacions d’entitats i col·lectius d’experts que reiteradament han recomanat una planificació conjunta de tot el Pla de Bages que potenciï i preservi els seus valors mediambientals i paisatgístics. El seu futur i la seva conservació encara estan a les nostres mans.

Nota premsa 14 febrer. Plataforma Salvem Pla de Bages

 
 
 
Us informem que la data de presentació del nou POUM de Sant Fruitós s’ha postposat sinedei. Com entitat adherida a la Plataforma Salvem Sant Fruitós, esperem que els arguments d’aquesta Plataforma facin recapacitar al Govern Municipal fent que  la redacció definitiva del nou plantejament preservi definitivament els espais naturals sensibles del Pla de Bages i tingui en compte de que en cas de noves implantacions industrials, el 39% de sòl industrial de Sant Fruitós, i el 39%  de la comarca és buit.
 
I us  inserim nota de premsa i la noticia del 31 de gener a Regio 7: 
Moltes gràcies per la vostra participació!
 

Nota premsa actualitzada

Gener 2019

Aquest mes de gener de 2019, el govern municipal de Sant Fruitós vol aprovar un nou Pla d’Ordenació Urbana (POUM) que pretén multiplicar per 2,5 la superfície actual disponible per a polígons industrials al seu municipi passant de les 102 Ha actuals a 253 Ha, quan el 40%, (44 Ha = 442.000 m2), d’aquest sòl industrial ja existent està actualment desocupat.

Document d’abast del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat

Valors que perillen i estat actual del 40% de sòl industrial buit

[gmedia id=119]


El 15 de setembre de 2017, Meandre va presentar suggeriments al nou POUM de Sant Fruitós, mostrant una gran preocupació per les tres alternatives de creixement de sòl industrial, una de les quals, la 2, pretén fer-lo créixer x 4 en el poc espai obert que queda al Pla de Bages.

Amb un 60 % de sòl industrial desocupat al Bages i un 40% de parcel·les i naus buides a Sant Fruitós, considerem aquesta proposta una aberració injustificada.

 

Descarrega’t les nostres al.legacions