Diumenge, 5 de novembre de 2023 – Teatre a la Girada

Diumenge 5 de novembre,  Meandre i Embarrats i el grup de teatre Paranys,  porten “1923, una fontada a la Girada”, una representació teatral costumista a la mateixa font.

Serà  el colofó  del cicle d’activitats que s’han fet durant l’any per celebrar els 100 anys de la Font de la Girada.

Després de l’espectacle “Contes d’aquí i més enllà” fet el mes d’Abril,   i la matinal de màgia del Mag Ian d’ Octubre,  Meandre,   amb el suport d’Embarrats, ha volgut finalitzar els actes de celebració retrocedint en el temps 100 anys  portant a l’entorn  una curta representació teatral que transportarà al públic al que va poder ser   la fontada  de inauguració de la font dels   senyors del Mas Noguera l’any 1923.

Sinopsi de la representació:

Un dia de tardor del 1923 la família Gallifa, propietària del mas Noguera, acompanyada de l’arquitecte, el mossèn i amics, es disposa a inaugurar la font de la Girada. El seu servei li prepara un petit refrigeri per acompanyar els primer glops d’aigua de la font. Reunits sota la imponent volta, s’obre un diàleg on s’entreveuen els desitjos i les febleses de tots els personatges.

La representació teatral a càrrec del grup de teatre Paranys és gratuïta,  per a tots els públics i començarà a les 12.00.

Qui sàpiga arribar a la font de la Girada, ens  trobarem allà.

Qui necessiti guia o vulgui caminar només 2000 metres caldrà que prengui la sortida 126 (Monistrolet) de l’Eix Transversal direcció Lleida. Després gireu a l’esquerra i al cap de 500 metres gireu de nou  a l’esquerra i deixeu el cotxe aparcat sota el viaducte de l’Eix Transversal . Des d’aquest punt fins a la font,  un guia us acompanyarà en una passejada d’uns 30 minuts (2 kms). Hora de sortida de la caminada des de l’aparcament: 11:15 h.

Aprofitem per  agrair  la bona predisposició dels propietaris d’aquest entorn per poder-hi  celebrar  les activitats ,  i a l’Ajuntament de Rajadell,  el patrocini d’aquesta representació teatral. Així mateix, celebrem  la recent  col·locació de les estaques de fusta per protegir el camí  del tram de  itinerari de Natura i Modernisme proper a la font,  i  que implementen  els treballs de renaturalització que va fer la propietat i el mateix Ajuntament , després de la tala de bosc de ribera  que va patir aquest entorn   l’any 2020.

Manresa 30-10-2023

Diumenge, 8 d’octubre de 2023

Rodalia de Santa Maria d’Oló

Itinerari geològic guiat per la vall de la riera d’Oló

El paisatge que envolta Santa Maria d’Oló és espectacular i de gran interès geològic, per aquesta raó proposem anar-lo a veure. Observar les roques sedimentàries és ficar-se en el túnel del temps, per poc que ens hi fixem descobrirem coses que passaven fa més de 30 milions d’anys: l’evaporació d’un mar, les inundacions d’una plana durant l’estació plujosa, un llac d’aigua dolça, les roques plegades i trencades per les colossals forces de la Terra… També veurem una curiosa font d’aigua salada, eflorescències magnèsiques, antics molins i tot dins d’un fenomen geològic poc habitual: un bray, que explicarem a la vista dels estrats rebregats del Serrat del Segimon i del magnífic decorat geològic de la Serra Borina.   

Hora: les 9 h

Lloc de sortida: Santa Maria d’Oló, Plaça Sant Antoni Mª Claret, al centre del poble i just al davant de l’església nova. Es poden deixar els cotxes poc abans d’arribar-hi, hi ha aparcament ampli, públic i gratuït. Coordenades del lloc de trobada: E (X) 419960, N (Y) 4636216

Recorregut aproximat: 6’5 km sense dificultats, amb 271 metres de desnivell.

Punts d’interès: Cingle del Macari, la Salada, mirador del Serrat del Segimon, Font del Roc, Molí del Coix, Molí d’Altimires, Serra Borina, Altimires.

Bon dia!

Les imatges es poden enviar per mail des del Drive, si l’obren des del mòbil clicant l’enllaç es poden baixar les imatges i tenir-les a la vista durant l’excursió. Ho vols provar? 

https://drive.google.com/drive/folders/1NNDF9L4mx0sjJMlZomoM1OYpQi3lCosx?usp=drive_link

Ja em diràs què et sembla. 

Gràcies!