Comunicat Meandre

La Font de la Girada fa 100 anys i Meandre ho celebra amb la programació de diferents activitats culturals al seu entorn al llarg d’aquest any.

El proper diumenge 26 de març  la Companyia Alma i la mar de contes encetarà la festa d’aniversari.

L’any 1923  un arquitecte,  o potser un mestre d’obres desconegut,  va construir la Font de la Girada a la finca de Mas Noguera ubicada a Monistrolet al terme de Rajadell. El seu topònim ve del fet que es troba just a la riba del meandre de quasi 360 graus que fa la riera de Rajadell. La font és una de les petites meravelles que es troben al llarg de l’itinerari de Natura i Modernisme i està formada per un cos semisoterrat emmarcat per un gran arc que crea com una petita capella al mig de la qual hi ha la font d’on brolla l’aigua amb un sol raig sobre una pica circular . Al lateral hi ha un banc adossat corregut. El conjunt es completa amb una taula de pedra al centre.

Per l’estima que  hi tenim no podíem, com associació,  deixar la oportunitat de celebrar els  primers 100 anys de la font ,  una de les més preuades del Bages,   per la qual cosa ja estem preparant  la programació de diferents  activitats culturals al llarg de l’any, que inclouran  màgia i  teatre.

Per aquest diumenge 26 de març la Companyia Alma i la mar de contes, presentarà l’espectacle “Contes d’aquí, d’allà i de més enllà “. Per a qui no conegui el camí  ens  trobem al Bosc del Suanya a les 10,30. El recorregut és planer i sense dificultat . Recomanem que pels més petits portar “porteo” o motxilla. Pel fet que es preveu un dia primaveral proposem  la possibilitat de fer pícnic a l’indret tot demanant l’habitual  màxim respecte a l’entorn natural. La narració començarà a les 12.00. L’espectacle és per a públic familiar i  és gratuït gràcies a la col·laboració del Pla d’entorn i Parc de la Sèquia.

Sinopsi de l’espectacle: L’Alma ens farà descobrir tres contes arribats de diferents parts del món. Són contes divertits, originals i plens de sorpreses. “El nen que no tenia sort”, ens parla d’un nen a qui tot li sortia malament. Un dia, va decidir fer un viatge per buscar un monjo savi que l’ajudés a trobar la seva sort. “En Pisculitus i la rata de biblioteca”, ens apropa a una biblioteca on fa anys que no hi entra ningú per això, a dins, tot està brut i desordenat, i els únics que hi viuen són els insectes, les rates i els ratolins. “Les bèsties vergonyoses”, a la sabana del Serengueti els animals viuen molt espantats perquè a vegades hi van els caçadors i posen la seva vida en perill. Una nit, però, un mussol descobreix una notícia que canviarà la sort d’aquestes bèsties.

Meandre 20-3-2023.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *