Home Noticies
Noticies

L'Eix Diagonal

L'Eix Diagonal passa factura mediambiental a l'Anella Verda

Article publicat a www.naciodigital.cat

 

Nota de premsa de Meandre 6 de Juny 2011

Meandre rep la resposta del director  ambiental de l’obra de l’Eix Diagonal i pot accedir al  projecte de restauració i reforestació de l’entorn  de la Riera de Rajadell afectat.  

El passat 19 de Maig i a Petició de l’associació Meandre es van reunir  en els Plans del Suanya el director ambiental de l’obra  Joan Borrell i Ruscadella ,  el responsable de l’Ajuntament i membre de la Comissió Mixta de seguiment  Francesc Mestres , la regidora d’Urbanisme Àngels Sala, la regidora de Medi Ambient Alba Alsina, tècnics de la mateixa regidoria i cinc membres de Meandre.  L’objectiu de la trobada va ser valorar l’impacte i les mesures de reposició que s’hauran de fer a partir d’ara en els  llocs més sensibles del traçat de la nova carretera en el seu pas per l’entorn de la riera de Rajadell i a la falda de Collbaix .

Llegiu-ne més...
 

Meandre reclama un projecte de reforestació

L'associació reclama al director ambiental de l'obra de l'Eix Diagonal un projecte
de restauració i reforestació acurat de l'entorn afectat de la Riera de Rajadell


El dia 19 de maig i a petició de l'associació Meandre es van reunir en els Plans del Suanya el
director ambiental de l'obra Joan Borrell i Ruscadella, el responsable de l'Ajuntament i membre
de la Comissió Mixta de seguiment Francesc Mestres, la regidora d'Urbanisme Àngels Mas, la
regidora de Medi Ambient Alba Alsina, tècnics de la mateixa regidoria i cinc membres de
Meandre. L'objectiu de la trobada va ser valorar l'impacte i les mesures de reposició que s'hauran
de fer a partir d'ara en els llocs més sensibles del traçat de la nova carretera en el seu pas per
l'entorn de la riera de Rajadell i Collbaix.

Llegiu-ne més...
 

El projecte de l'Anella Verda de Manresa ja camina

El projecte de l'Anella Verda de Manresa definit com, el conjunt d' espais lliures al voltant de la ciutat que pels seus valors socials, ambientals, paisatgístics i productius agraris, s’han de protegir, connectar i potenciar,  està agafant cos.
Després de dos anys de treball de  persones i entitats que de manera desinteressada han format part de les  comissions de concepte, activitats i itineraris, el projecte està en marxa. I és per això,  que  s'ha creat  una comissió de seguiment  formada per representants de cada una de les comissions, per tècnics de l'Ajuntament i per la regidora de Medi Ambient Alba Alsina.
El concepte és clar, els llocs emblemàtics  definits i els itineraris pensats i dibuixats en el mapa. La majoria però, encara  per senyalitzar i  plasmar sobre paper i suport digital.
El moment és favorable. La ciutat està dibuixada i pensada amb Anella Verda, tots els grups polítics han signat per unanimitat  una moció a favor d'aquest projecte , i la ciutadania necessita i mostra un progressiu interès per fer ús dels espais naturals més propers en els àmbits de la salut, oci i lleure, esport i educació ambiental.
Llegiu-ne més...
 

Suport a la moció

En la sessió plenària de l'Ajuntament de Manresa del dia 20 de Desembre de 2010, tots els grups polítics de la ciutat de Manresa van donar suport a la moció presentada per ERC, ICV-EUiA,  PSC, CUP, i PxC a favor del projecte de l'Anella Verda de Manresa.
La moció va rebre el suport social per part de les persones i entitats que durant dos anys han estat treballant en les comissions de concepte, itineraris i activitats.

Text Proposta de moció

 
 

Audiovisual Natura i Modernisme


Llegiu-ne més...
 

Al.legacions estudi impacte ambiental C-35

Al.legacions presentades per Meandre i la delegació al Bages de l'ICHN

A l’anunci d’informació pública de l’estudi informatiu i de l’estudi d’impacte ambiental del projecte “MilloraGeneral. Nova carretera C-37. Igualada-Manresa. Sant Salvador de Guardiola-Enllaç amb la C-25

 
Llegiu-ne més...
 


Pàgina 7 de 10