Home Noticies
Noticies

El representant de la torre Lluvià: ´Ara la ruïna és per a l´Ajuntament´

CARLES BLAYAMANRESA

Per a Manel Rubiralta, representant de les tres societats propietàries de la torre Lluvià, el millor resum de l'operació per la qual l'Ajuntament de Manresa compra la casa i les 7,5 hectàrees de l'entorn, el va fer l'acudit de Manel Cuyàs a Regió7 dimecres. Al dibuix, l'alcalde, Valentí Junyent, mostrava una imatge de la torre mentre deia "Qui, en època de rebaixes, no ha comprat alguna cosa que no li feia cap falta només perquè l'ha trobat molt bé de preu?". "Ho va clavar", diu Rubiralta.

Informació a fons a l'edició impresa

Interior de la torre Lluvià, ahir<br />

 

Interior de la torre Lluvià, ahir carles blaya

 

regio7.cat/manresa/2012/02/24

 

L´Ajuntament compra la torre Lluvià i 7,5 hectàrees que l´envolten per 227.000 euros

FRANCESC GALINDOMANRESA


Cop d'efecte de l'alcalde Valentí Junyent i el regidor d'Urbanisme, Ramon Bacardit. Després d'anys de denúncies reiterades que el tresor arquitectònic de la torre Lluvià (1896) del Suanya (no confondre amb la casa Lluvià, seu del Col·legi d'Arquitectes), obra de l'arquitecte Ignasi Oms i Ponsa, queia a trossos sense que l'Ajuntament hi posés aturador, ahir van comparèixer públicament per anunciar que ha l'Ajuntament l'ha comprat. 
I no només ha comprat la torre Lluvià, sinó que ha adquirit 7,5 hectàrees de terreny que l'envolta, en plena Anella Verda de Manresa.
Informació a fons a l'edició impresa
.

Llegiu-ne més...
 

Acord per finançar les obres de la Torre Lluvià

La Diputació també millorarà cap a finals d'any els accessos del Pont Vell fins a la Renfe

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, amb el vicepresident tercer de la Diputació de Barcelona, Josep Llobet. Foto: AjM

La Diputació de Barcelona ha acordat avui amb l'Ajuntament de Manresa engegar de forma immediata els tràmits per finançar el projecte de rehabilitació de la Torre Lluvià i millorar els accessos del Pont Vell fins a la Renfe. Aquests compromisos ha estat anunciats aquest migdia després de l'entrevista del vicepresident tercer de la Diputació i president de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat, Josep Llobet, amb l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent.

Llegiu-ne més...
 

NOTA DE PREMSA DIPUTACIÓ BARCELONA

El vicepresident Llobet referma el suport de la Diputació als municipis del Bages

El vicepresident tercer de la Diputació de Barcelona, Josep Llobet, i diputat de Territori i Sostenibilitat, va visitar ahir els municipis de Manresa, Sant Fruitós de Bages i Navarcles, on es va entrevistar amb els tres alcaldes i els seus equips de govern. Acabada la sessió de treball a Manresa, Llobet ha afirmat que la Diputació donarà suport a la restauració de l'edifici de la Torre Lluvià per evitar  la degradació continuada d'aquest edifici modernista.
Llegiu-ne més...
 

La Universitat present a l’Anella Verda de Manresa

L’escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona ha utilitzat l’entorn de la Riera de Rajadell per un màster de paisatgisme

L’escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya ha triat, un any més, el bosc del Cuques, com a àmbit pels treballs del seu Màster de Paisatgisme. El bosc del Cuques forma part del paratge natural de l’itinerari de la Riera de Rajadell, un dels llocs emblemàtics de l’Anella Verda de Manresa. L’activitat es va dur a terme el dissabte dia 28 de gener durant tot el matí.
El treball que que ha desenvolupat el màster, dirigit pel doctor Miquel Vidal, ha permès acollir més d’una dotzena d’obres efímeres creades per arquitectes, biòlegs, ambientòlegs, i paisatgistes d’arreu del món. Els paisatges efímers sorgeixen del creuament d’una idea, d’un concepte i de les vivències intel·lectuals i sensibles que la contemplació de paisatges desvetllen. “Són la materialització d’un món interior que s’expressa organitzant d’una forma nova un minúscul fragment del món que ens envolta”, ha explicat el doctor Miquel Vidal.
 
Llegiu-ne més...
 

NOTA DE PREMSA. 6-12-2011

Ignasi Cebrian nou president de l'entitat Meandre

Entre els objectius de l'entitat es fixa que l'Anella Verda quedi reflectida al POUM (Pla d'Ordenació Urbana de Manresa)

El biòleg Ignasi Cebrian és, des d'aquest cap de setmana, el nou president de l'entitat Meandre. Cebrian va ser elegit per unanimitat de tots els socis presents a l'assemblea i agafa el relleu a Jaume Torras.
El president sortint, Jaume Torras, va explicar satisfet, que "l'Anella Verda ja forma part de l'imaginari de la ciutat gràcies al treball constant de diferents entitats i de la tasca de l'ex regidora de medi ambient, Alba Alsina, que va creure i impulsar aquest projecte.  La suma de petites accions han ajudat a que tots plegats prenguem consciència de valor paisatgístic, agrícola, social i de qualitat de vida que comporta disposar d'un rodal natural com el que tenim a Manresa". Aquesta presa de consciència va ser un dels principals objectius que es va plantejar l'entitat en el moment de la seva fundació l'any 2006. Durant l'any 2011 Meandre ha programat i participat en 22 activitats socials de les que n'han gaudit milers de persones.

Llegiu-ne més...
   


Pàgina 6 de 10