Home Noticies
Noticies

Una desena de centres educatius donen vida a flors que haurien anat a la brossa

DIMECRES, 6 DE MARÇ DEL 2013 | Regió7

Una activista de l’entitat ecologista Meandre ha estès el projecte a escoles de Barcelona i el Vallès

GEMMA CAMPS | MANRESA

Evitar que plantes i flors acabin a la brossa perquè estèticament no estan al cent per cent. Com? Fentles servir per embellir escoles i instituts i implicant els alumnes en la seva cura. És el que persegueix un projecte compartit per l’entitat ecologista Meandre i la floristeria Kentia de Manresa. Van començar amb un centre educatiu i a hores d’ara ja són una desena les escoles i els instituts de Manresa i del Bages que hi han participat o bé que estan en llista d’espera.

Tot i que no es pugui comparar, amb les flors i plantes passa una mica el mateix que amb algun menjar que va a les escombraries per qüestions d’estètica o de caducitat malgrat ser comestible. En el cas de les floristeries i centres de jardineria el que fan és dipositar el que no es pot comercialitzar en els contenidors d’orgànica que tenen i que regularment passa a recollir l’Ajuntament per portar a la deixalleria de Bufalvent, on ho converteixen en compost.

Llegiu-ne més...
 

Les escoles podran reciclar plantes que no es venen

Societat | Redacció | Actualitzat el 21/01/2013 a les 21:58


Meandre i Kentia presenten el projecte "Revivim plantes a les escoles de Manresa"


Alumnes de 4t d'ESO de l'institut Lluís de Peguera fent feines de jardineria. Foto: Meandre

L'entitat ecologista Meandre, la floristeria Kentia i l'Institut Lluís de Peguera, comencen el projecte pilot "Revivim plantes a les escoles de Manresa". La floristeria Kentia, amb la col·laboració i assessorament de Meandre, ha reciclat algunes plantes i arbustos que no tenien sortida al mercat donat que no tenen prou qualitat estètica, però en canvi poden tenir finalitats educatives en els instituts i escoles. Els alumnes de quart d'ESO de l'Institut Lluís de Peguera aquesta setmana han replantat i fet reviure una quarantena de plantes, cedides per Kentia, a les jardineres del patí de l'institut.

Llegiu-ne més...
 

La marxa nòrdica de Meandre mostra l'Anella Verda de Manresa en estat pur

El 7manari Digital

Medi Ambient 21/01/2013
 
Els participants a la primera caminada de marxa nòrdica de l'any per l'Anella Verda de Manresa han pogut gaudir aquest diumenge del paisatge del Pla de Bages en estat pur. i de com els diferents itineraris es comuniquen amb els municipis de l'entorn a través de petits senders i recorreguts que acosten els termes de Sant Joan, Santpedor i Sant Fruitós a través de la natura.
Els participants van recórrer el camí a tocar del Torrent del Fondo, al terme de Sant Joan de Vilatorrada.
Els participants, han pogut comprovar com els itineraris de l'Anella Verda manresana  comuniquen mitjançant un entremat de recorreguts agradables i segurs , amb els municipis veïns, en el cas d'aquesta sortida amb els termes de Sant Joan, Santpedor i Sant Fruitós. En aquest punt, la entitat Meandre,  organitzadora d'aquestes sortides amb l'objectiu de promocionar l'ús social de l'entorn natural manresà, felicita al consistori de Sant Joan de Vilatorrada per l'actuació de desbrossa que s'ha fet en el paratge del Torrent Fondo  i així mateix per la sensibilitat que s'ha tingut en els municipis veïns  en l'adequació del camí de les Torres  deixant un voral  de sauló adequat per a vianants i bicicletes.
Llegiu-ne més...
 

L’Ajuntament rebutja l’acusació de Meandre de passivitat en la defensa de l’Anella Verda

Regió7 | DIMECRES, 9 DE GENER DEL 2013

L’entitat denuncia que l’equip de govern no aposta per l’espai i CiU respon que els fets són ben clars per a qui els vulgui veure

FRANCESC GALINDO | MANRESA

L’entitat ecologista Meandre ha mostrat públicament la seva decepció pel fet que durant l’any i mig de mandat de CiU a Manresa «no s’hagi pogut celebrar cap actuació concreta que denoti que l’Ajuntament aposta per l’Anella Verda com a projecte de ciutat». El regidor de Medi Ambient, Jordi Serracanta (CiU), ha assegurat que el govern municipal no comparteix «en absolut» aquesta afirmació i assegura «no entendre» com es pot formular.

Llegiu-ne més...
 

Meandre demana una aposta més decidida a l'Anella Verda

MANRESAINFOCAT Societat | Redacció | Actualitzat el 07/01/2013 a les 23:43

L'entitat es mostra decebuda amb el govern de Manresa i ha entrat cinc peticions a la regidoria de Medi Ambient

Després de dos anys de legislatura del Govern de Manresa, l'entitat Meandre mostra públicament la seva decepció pel fet, entre d'altres, que fins ara no hagi pogut celebrar cap actuació concreta que denoti que des de l'Ajuntament s'aposta per aquest projecte de ciutat. Accessos a l'Anella. Meandre creu que s'ha perdut una bona oportunitat per portar endavant una de les seves reivindicacions i aprofitar els treballs d'adequació dels vorals de l'eix Transversal i del camí Vell de Rajadell per fer un senzill corredor verd paral·lel a aquest camí per als molts caminants i bicicletes que a diari van als plans de la Torre Lluvià i a Collbaix.

Llegiu-ne més...
 

Intervencions efímeres a l'Anella Verda

MANRESAINFO.CAT Societat | Redacció | Actualitzat el 18/12/2012 a les 19:36

Per cinquè any consecutiu el màster internacional de paisatgisme de l'escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona instal·la les seves intervencions efímeres a l'inici de l'Itinerari de Natura i Modernisme.

Imatges de les intervencions


L'escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya ha triat, un any més, el bosc del Cuques, per fer el treball de camp del seu Màster de Paisatgisme. Aquest paratge es troba a l'inici de l'itinerari de Natura i Modernisme a l'entorn de la riera de Rajadell, un dels llocs emblemàtics de l'Anella Verda de Manresa. L'activitat s'ha dut a terme aquest dissabte 15 de Gener. Les més de 20 obres efímeres fetes per una cinquantena de joves arquitectes, biòlegs i paisatgistes d'arreu del món es mantindran durant uns dues setmanes.
Segons Miquel Vidal professor del màster, els paisatges efímers sorgeixen del creuament de una idea, de un concepte i de les vivències intel·lectuals i sensibles que la contemplació de paisatges desvetllen. "Són la materialització de un món interior que s'expressa organitzant d'una forma nova un minúscul fragment del món que ens envolta". Els espais de l'Anella Verda de Manresa s'obren a la Universitat i als caminants

Encuriosits

Tot i que l'art que es crea és efímer, les obres dels estudiants queden exposades durant dues setmanes: Senyals rústiques que ens avisen de les pinyes que ens poden tirar al cap els esquirols, enquadraments fets amb materials del bosc de visuals de Montserrat i del mosaic agrícola i forestal que eviten l'impacte visual del viaducte recentment construït, monstres industrials que surten de la terra, catifes de fulles seques que s'aixequen, el negatiu del perfil de Montserrat penjat a l'aire són uns quants exemples d'aquestes curioses i senzilles obres.

Universitat i Anella Verda

Aquesta ha estat la cinquena edició d'aquest màster universitari a l'Anella Verda de Manresa i és per això que el professor i director del màster Miquel Vidal, ha posat fil a l'agulla a fer una publicació que reculli les millors actuacions i es mostra immensament agraït a l'entitat Meandre per la seva disponibilitat i pel suport logístic necessari per seguir podent portar a terme aquesta activitat universitària internacional un any més.
 

Comença la restauració

"Comença la restauració del que ha de ser el nou centre d'interpretació dels valors mediambientals i agrícoles del Pla de Bages, la Torre Lluvià, la gran icona de l'Anella Verda de Manresa"

Aquest mes han començat els treballs per desenrunar i estintolar la malmesa torre Lluvià, una propietat que des d’aquest any ha passat a ser municipal. Els operaris han retirat les teules que quedaven a la coberta i estan retirant la runa acumulada pel semiesfondrament de l’edifici. Fetes aquestes dues actuacions es podrà entrar a dins per aixecar els plànols de la propietat i realitzar-ne una diagnosi estructural.

La torre Lluvià, també coneguda com a Vil·la Emília, nom que consta a la façana juntament amb l’any de la construcció, el 1869, és un edifici modernista projectat per l’arquitecte Ignasi Oms i Ponsa. El febrer passat l’edifici i les 7,5 hectàrees de terreny que l’envolten van passar a ser de titularitat municipal, quan l’Ajuntament i la propietat van arribar a un acord d’adquisició de tot el conjunt per 227.073 euros, que es pagaran a parts iguals en quatre anys a partir d’aquest. El primer pagament, de 56.768,25 euros, es va fer efectiu el primer trimestre del 2012.

 

Regió7 | DISSABTE, 24 DE NOVEMBRE DEL 2012

 


Pàgina 4 de 10