Home Noticies
Noticies

Nota de premsa de Meandre 15-7-2013

Valoració de Meandre de la presentació de l’avanç del POUM

En el que respecte a les reivindicacions de la nostra entitat no podem de moment, definir-nos amb el que es va dir a la presentació. Primer caldrà que s’aprovi al plenari del 18 de Juliol, i si és així, ens caldrà fer un estudi detallat del document que haurà de posar-se a exposició pública per a que la ciutadania en faci les seves preciacions en forma de suggeriments durant el mes de Setembre. Una vegada estudiat el document, Meandre en farà un manifest amb els suggeriments conseqüents sobre els següents punts i els que durant el procés s’escaiguin:
  1. Sobre el grau de protecció, el qual, hauria de ser el màxim als llocs emblemàtics de l’Anella Verda.
  2. Sobre les connexions entre trama urbana i entorn natural de la ciutat. En diguem parcs lineals, corredors verds o vies cíviques (tant és el nom que li vulguem donar) , aquests elements hauran d’estar ben definits, i així mateix, el seu tractament i la seva gestió hauran de ser concretats en el document del Pla de Camins, el qual, i a proposta de l’alcalde als regidors de Medi Ambient i Urbanisme, feta a la reunió que vam tenir el passat mes de Maig , s’haurà de presentar públicament ben aviat i convenientment integrat al POUM.
  3. Sobre la potenciació de les vies verdes o cíviques de la trama urbana i del Parc fluvial del Cardener. Ens anima especialment el que s’ha publicat sobre la continuïtat absoluta del Parc fluvial del Cardener amb la zona esportiva del Congost i amb Sant Joan. Aspirem però, al tractament integral del riu des de Sant Joan fins als Comptals.
Llegiu-ne més...
 

Nota de premsa 27 de Maig

Nota de premsa sobre l’entrevista de la direcció de Meandre amb l’alcalde de Manresa Valentí Junyent del dia 27 de Maig.

El passat dilluns 27 de Maig, el president de Meandre  Ignasi Cebrian i dos membres de la seva junta  han tingut una entrevista amb l’alcalde Valentí Junyent a la que també hi han assistit  els regidors d’Urbanisme i paisatge Ramon Bacardit i el regidor de Medi Ambient Jordi Serracanta. La petició d’entrevista es va fer el  mes de març amb l’objectiu de fer palesa la preocupació de l’entitat per la percepció de  manca de lideratge del projecte Anella Verda per part del Consistori. 

Ignasi Cebrian va fer una breu introducció tot dient que , “En el ben entès que  pensem que Ajuntament i les entitats de les comissions, entre elles Meandre,  comparteixen  el mateix objectiu: Treballar per poder viure en una  ciutat agradable, sostenible i saludable, hem cregut oportú demanar l’entrevista amb l’alcalde per explicar la preocupació deguda a la percepció que el projecte  Anella Verda està perdent força i pel fet que creiem que aquest projecte ha de ser el millor   escenari per a  la sostenibilitat ambiental,  educació,  benestar,  promoció turística  i  salut per als ciutadans”.

Llegiu-ne més...
 

L'article LaVanguardia.com

Miércoles, 19 de junio 2013

El uso social de la Anella Verda de Manresa toma forma de narración y concierto

El cantautor Damià Olivella, ofrecerá un recital gratuito en el Bosc del Cuques 

 

Manresa - Bages | 14/06/2013 - 16:00h

El uso social de la Anella Verda de Manresa toma forma de narración y concierto
Veure laVanguardi.com
 

Damià Olivella oferirà un concert a l'Anella Verda

El concert, gratuït i que es farà diumenge a les 12, estarà precedit per una narració de Contes a les Fonts a càrrec de l'Os Mandrós

Manresainfo.cat


Damià Olivella cantarà diumenge a l'Anella Verda. Foto: Promocional


El proper diumenge 16 de juny, Meandre tanca els actes de promoció de l'ús social d'aquest curs dels espais més emblemàtics de l'Anella Verda de Manresa amb dues activitats: una narració de contes a càrrec de l'Os Mandrós i un concert acústic de Damià Olivella. Tot plegat serà a l'entorn dels Plans i de la Torre Lluvià, torre modernista adquirida fa un any per l'Ajuntament i que en el Pla d'ordenació urbanista queda integrada a la ciutat com a equipament.
 
Amb aquest acte cultural Meandre vol donar a conèixer les potencialitats turístiques, paisatgístiques i culturals que ofereix l'Anella de Verda de Manresa.
 
Llegiu-ne més...
 

Millores a l’Itinerari de Natura i Modernisme de l’entorn de la Riera de Rajadell

Una bona noticia que hagués pogut ser encara millor.

La gent que participi en la caminada popular per l’Itinerari de Salut, Natura i Modernisme a l’entorn de la riera de Rajadell, que organitzem 5 entitats manresanes el proper diumenge 28 d’Abril, quedaran gratament sorpreses per la millores que podran apreciar en el  tram del recorregut que correspon ja al terme de Rajadell.

I és que la meitat de la  compensació econòmica, malauradament no tota ,  que ha fet l’empresa constructora del desdoblament de l’eix transversal a l’ajuntament de Rajadell , s’ha invertit en la millora de l’itinerari que va des de desprès del camí del Gorg Blau fins els dipòsits modernistes de Monistrolet i el molí de vent de Cal Gallifa.

Llegiu-ne més...
 

Diumenge 5 de maig

La situació que estem vivint, fa canviar els nostres hàbits d’oci: Ens quedem més a ciutat i aprenem a apreciar i descobrir els valors naturals més propers.

Per altra banda , el sedentarisme, el sobrepès i altres factors de risc cardiovascular són en bona part responsables de moltes malalties i de que el dret a la salut universal sigui difícilment sostenible.  En aquest sentit,  hi ha una amplia evidència científica que el fet de tan sols caminar de forma regular a diari , a part de fer-nos trobar millor, disminueix   molt el risc de patir un infart o un accident vascular cerebrals.
Diferents col·lectius relacionats amb el medi natural i la salut:  Les delegacions del Bages del Col·legi d’Infermeria, del Col·legi de Metges,  d’Ambientòlegs i de Biòlegs junt amb Meandre  ens hem posat d’acord per organitzar una caminada popular  per l’Itinerari de Salut, Natura i Modernisme de Manresa amb intenció de sensibilitzar als que hi participin i per reivindicar  així l’adequació de corredors verds entre la trama urbana i els espais naturals i agrícoles de l’Anella Verda manresana.

Sortida: 9,15 hores des de la Torre Lluvià. Recomanem  deixar el cotxe al pàrquing del Congost o al voral del camí Vell de Rajadell (antiga Catalana de Gas).

Recorregut circular de 14 Km sense cap dificultat.

Inscripció gratuïta a  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la  

 

 

Campanya de recollida de signatures

Campanya de recollida de signatures a favor que l'Anella Verda de Manresa sigui reflectida i convenientment protegida al nou POUM

La campanya de recollida de signatures de Meandre a favor de que els espais agrícoles  i naturals de l'Anella Verda de Manresa, així com,  els corredors verds que han de comunicar  aquest espais amb el casc urbà, siguin reflectits i convenientment protegits al nou Pla d'ordenació Urbana de Manresa (POUM) que actualment s'està redactant, va començar la diada de Sant Jordi amb  força.
La campanya durarà fins que surti a exposició pública l'avanç del POUM, i continuarà en funció del seu redactat.
Qui estigui interessat a signar a favor de la campanya, pot contactar amb  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la . Els fulls signats es poden portar al Restaurant l'Om. Plana de l'Om de Manresa.

Inserim fulletó de la campanya i document pdf de full de signatures per emplenar.

Moltes gràcies.

 


Pàgina 3 de 10